A mungó bab Dél-Ázsiából származik, Indiában nagy szeretettel használt bab fajta. Magas rosttartalma és tisztító hatásának köszönhetően remekül illeszthető fogyokúrás étrendbe. A mungóbab apró szemű, rendkívül könnyen emészthető, rostokban gazdag így segíti a salakanyagok távozását, a szervezet méregtelenítését. B-vitamint, vasat, folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz.
Összetevők:
*mungó bab
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból
Tápanyagtartalom 100g termékben:
Energiaérték: 1453KJ/347 kcal
Fehérje: 23,8g
Szénhidrát: 46,3g
Zsír: 1,2g
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C, E
Felhasználása:
Csíráztatásra, de megfőzve is fogyasztható. Főzés előtt érdemes 8-12 órát áztatni. A főzési ideje kb 45 perc, mialatt puhára fő.
Származási ország: Kína
HU-ÖKO-01 ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.