A kurkuma jelentős előnyöket kínál a test és az agy számára - tradícionális ajurvédikus gyógynövény. Erős antioxidáns, hatékony gyulladáscsökkentő, antikarcinogén (daganatellenes), antibakteriális, antivirális (vírusölő), antimikrobás és immunstimuláló hatású. A megmosott szárakat megszárítják és megőrlik, az asztalra jellegzetes aromájú, sárga porként kerül. Bőrápoló szerként is kitűnő, mert szabályozza a faggyúmirigyműködést, tisztítja a pórusokat, fokozza a kapilláris keringést és a kollagéntermelést.
A kurkuma bioaktív vegyületket tartalmaz, hatékony gyógyhatású tulajdonságokkal. A kurkuma és a különösen gyakori összetevője a kurkumin számos tudományosan bizonyított egészségügyi előnyt kínál:
Összetevők:
100% BIO Kurkuma őrlemény
Tápanyag tartalom 100 g termékben:
Energia 1272 kJ/3304 kcal
Zsír 0,9 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,3 g
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav: 0,4g
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav: 0,2g
Szénhidrát 55,4 g
- amelyből cukrok 3,6 g
Rost 19,5 g
Fehérje 8,3 g
Só 0,1 g
Tárolás:
Tárolja hűvös (kb. 18-20C fok), sötét és száraz helyen.
Származási hely: India
Forrás: Gyártó/forgalmazó 2016 november