Olyan kókusztejjel készítheti el koktéljait, amely garantáltan laktóz-, tej- és tartósítószermentes alapanyag. Kitűnő tejpótlóként viselkedik a konyhában, ezért nagyszerűen alkalmazható levesekhez vagy desszertekhez.
Az ázsiai konyhák régóta ismert és használt alapanyagát használhatja fel ételeihez, italaihoz. Kivételes tulajdonságai miatt a tejallergiában szenvedők és a laktózérzékenyek is beépíthetik mindennapos étkezéseikbe.
Az Aroy-d kókusztej 15-25%-os zsírtartalmú. Készítésekor a kókuszdió gyümölcshúsát vízzel pürésítik, majd átpasszírozzák. Így kapják ezt az aromatikus folyadékot. Egy-egy kókusztejes koktél szürcsölgetése is a tengerpartok világát idézi. A Dél-Amerika trópusi területeinek őshonos növénye kiváló csírázó-képességének köszönheti, hogy a tengeren úszva más kontinensekre is eljuthatott.
Az Aroy-d kókusztejjel nem csak a süteményeket, szószokat és turmixokat ízesítheti, hanem kiváló összetevője a gyümölcsös, zöldséges raguknak és az édes, sós leveseknek egyaránt.
Előfordulhat, hogy a víz- és zsírréteg egymástól különválhat a dobozban, azonban ez egyáltalán nem változtat kitűnő minőségén. Ajánlott a használat előtt alaposan összerázni.
Összetevők:
60% kókuszdió-kivonat, víz
Átlagos tápérték 100 ml-ben:
Energia: 764 kJ/ 185 kcal
Zsír: 19 g
- ebből telített zsírok: 17 g
Szénhidrát: 2 g
- ebből cukor: 2 g
Fehérje: 1,6 g
Só: 0,05 g
Tárolás:
A terméket száraz, hűvös helyen tárolja!