Narancsbőrre!
Ezt az egzotikus gyümölcsfélét Kolombusz Kristóf fedezte fel 1493-ban Guadalupe szigetén. Az őslakosok ,,nana" néven ismerték. Hosszú ideig csak az íze miatt fogyasztották. A növény egy bromelin nevű enzimet tartalmaz, amely főleg a kocsányban koncentrálódik. Bármennyi ananászt eszünk is tehát, nem kapunk a bromelin jótékony hatásából. Ezért érdekes megoldás a növény teljes kocsányának elporítása és kapszulába töltése, hogy így szedhető legyen. A bromelinnek gyulladáscsökkentő hatása is van, így fokozatosan csökkenti a helyi ödémákat. Ez az enzim ugyanakkor segít megállítani a vér inzulin szintjének a növekedését (ami cukor tartalmú élelmiszerek fogyasztása esetén alakul ki), ezáltal pedig csökken a cukorból képződött zsír lerakódása. A felszívódott bromelin eloszlik a testben, és elősegíti a narancsbőrt kiváltó, rendellenesen a testszövetekben lerakódott fehérjék könnyen metabolizálható aminosovakká történő lebontását. Ezáltal segít eltüntetni a narancsbőrt.
Ajánlható: narancsbőr ellen, ödéma kezelésére, zsír, háj lebontásra.
Felhasznált rész: a szár. 400 mg fagyasztva őrölt teljes növényi por kapszulánként.
Adagolás:
Egy-egy kapszula reggel, délben és este étkezés után nagy pohár vízzel. Ellenjavallat, mellékhatások: nem ismeretesek.
Figyelmeztetés:
Testsúlycsökkenés csak kontrollált kalória bevitel mellett érhető el.